SKLADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

Skladové karty lze vést podle sortimentu nebo podle skladových úseků. Vedení skladu potravin poskytuje dokonalý přehled o surovinách, které prošly skladem a průběžnou každodenní kontrolu stavu zásob. Skladovou evidenci je možno vést systémem fifo nebo metodou průměrovaných cen, která je u skladu potravin obvyklejší.
 
Systémy dávají možnost srovnání cen stejných potravin od různých dodavatelů a následně poskytují podklady pro výběr nejvhodnějšího dodavatele. Umožňují jak předběžné orientační, tak i reálné okamžité zjištění nákladů na jednotlivé diety, nákladová střediska, odběratele. Předběžné naplánování stravy na libovolné období dopředu dá obsluze přesný přehled o očekávaných požadavcích na množství a skladbu surovin, což napomáhá k optimalizaci nákupu a skladových zásob. Pokud to charakter provozu vyžaduje, lze vést evidenčně zcela odděleně sklad potravin pro pacienty a zaměstnance. 

Skladové systémy lze využít nejen pro sledování pohybů a zásob potravin, ale rovněž pro evidenci DKP, čisticích prostředků, sortimentu pro vedení bufetu apod. Skladová evidence je pak obvykle vedena stejným stylem (využijí se uživatelské znalosti systému), ale bez specifik použitých u skladu potravin.

   
 
 

Copyright © 2011 STAPRO s.r.o.
Powered and created by E-WORKS - design studio | XHTML 1.0 Strict | CSS 2.1

   
Realizované projekty EU